saclari seyrek olan erkekler bunu nasil saklayabilir Soruları 2

Saclari Seyrek Olan Erkekler Bunu Nasil Saklayabilir 2 2 Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Saclari Seyrek Olan Erkekler Bunu Nasil Saklayabilir 2 2 Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Saclari Seyrek Olan Erkekler Bunu Nasi

  • Karın Ağrısının Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, sürekli olan karın ağrım var. Hemoroit şikayetimin var olduğunu sanıyordum fakat genel cerrahi bölümünde muayene sonucu hemoroit olmadığı söylendi. Daha sonra kadın doğum bölümüne muayene oldum. Küçük, zararsız bir kistim olduğunu ve karın ağrısına yol açmayacağını söyledi doktor. İdrar tahlilimi smear testim temiz çıktı. Fitil kullandım fakat ağrım geçmedi. Sizce ne yapmalıyım?

  • Adet Düzensizliğimden Dolayı Yumurtlama Dönemim Değişiyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 30 yaşında, 1,5 yıllık evliyim. 9 ay öncesine kadar (Diana 35) ilaç yardımı ile korunduk. İlaç öncesinde adet düzensizliğim vardı ve ilacı bırakınca devam etti. Artık her ay gecikmeli oluyorum. Eşimin sperm sayısı: 84x10'6 Lökosit: 0,4x10'6 İleri hızlı: %15 İleri yavaş: %20 Yerinde Hareketli: %10 Hareketsiz: %55 çıktı. Düzenli adet olmadığım için yumurtlama dönemim değişiyor, bunu düzene sokacak ve eşimin değerleriyle hamile kalmanın bir tedavisi var mı?

  • Gebeyken Anestezi Almak Bebeğe Zarar Verir mi?

    Eşimin üst dudağında siyah küçük kist şeklinde kabarcık oluştu. KBB uzmanı, dudak kanseri olmadığını fakat incelenmesi gerektiğini söyledi. Şu an gebelikten de şüpheleniyoruz. Eşim hamileyse eğer lezyonu alırken kullanılacak olan iğnenin bebeğin gelişimine zararı olur mu?

  • Skolyoz Ameliyatından Sonra Ağrılarımdan Kurtulamadım. Bu Ağrıların Kesin Çözümü Var mı?

    Merhaba, ben 2 yaşında yanlış yapılan iğne sonucu çocuk felçli ve skolyoz hastasıyım. 2001 yılında skolyoz ameliyatı sonrasında sinir uçlarında aşırı tahribat oluştu. Dayanması çok zor olan ağrılarım var. 8 yıldır Neorontin kullanıyorum fakat artık ağrılarıma hiçbir etkisi olmuyor. Bu ağrıların kesin bir çözümü var mı?

  • MR Sonucumu Açıklayabilir misiniz?

    Merhaba, 34 yaşında, erkeğim. 2006 yılında merdivenden inerken ayağım kaydı ve düştüm. O günden beri oturduğumda ve yattığımda, sağ bacağımda yanma ve ağrı oluyor. Şubat ayında fizik tedavi gördüm. Bunun üzerine çekilen MR sonucumu size gönderiyorum, açıklarsanız ve sonuca göre ne yapmam gerektiği konusunda fikir verirseniz çok sevinirim.

    Aralık 2009 Lumbosakral Vertebra MR Tetkiki: İnceleme Tekniği: T1 ağırlıklı SE sagital, T2 ağırlıklı SE sagital ve aksial. Bulgular: Fizyolojik Lomber Lordoz düzleşmiştir. Tüm düzeylerde disk sinyal yoğunlukları T2 imajlarda dejenerasyona bağlı yer yer hafif azalmıştır. L1 vertebra korpusunda T1 imajlarda izo, T2 imajlarda hiperintens atipik hemanjiom izlenmektedir. Lomber vertebra korpus yükseklikleri ve korpus yoğunlukları doğaldır. Konus medullaris normal lokalizasyondadır(L1 düzeyi). L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 düzeylerinde disk ve nöral foramenler doğaldır. Disk herniasyonu saptanmamıştır. Anterior ve her iki santrolateral epidural yağ planları normaldir. Sinir köklerine belirgin bası saptanmamıştır. Posterior elemanlar ve paraspinal kaslar normal olarak izlenmektedir.

    Kasım 2010 Lomber Vertebra MR Tetkiki: İnceleme Tekniği: T1 ağırlıklı SE sagital, T2 ağırlıklı fr FSE sagital ve aksial. Bulgular: Lomber fizyolojik lordoz düzleşmiştir. Lomber vertebra korpuslarında en büyüğü 1 cm çapında olan hemangiomlar mevcuttur. L4-L5 vertebra korpuslarında minimal dejeneratif osteofitik değişiklikler izlenmiştir. Lomber disklerde erken dönem dejeneratif değişiklikleri izlenmiştir. Konus medullaris T12-L1 seviyesinde ve normal sinyal intensitesindedir. L3-L4 düzeyinde diffüz bulging zemininde sağda belirgin bilateral santrolateral foraminal protrüzyona bağlı tekal sakı indente etmektedir. Sinir kökü basısı izlenmedi. Spinal kanal genişliği normaldir. Sağda belirgin bilateral nöral foramenler inferior ressesler düzeyinden dardır ve intraforaminal sinirleri inferiordan irrite etmektedir. L4-L5 düzeyinde diffüz bulging zeminide santral solda belirgin bilateral santrolateral protrüzyona bağlı epidural yağ planları daralmıştır. Sinir kökü basısı izlenmedi. Spinal kanal genişliği normaldir. Tekal sak normaldir. Solda belirgin bilateral nöral foramenler inferior ressesler düzeyinden dardır ve intraforaminal sinirleri inferiordan irrite etmektedir. L5-S1 düzeyinde diffüz bulging zemininde santral solda belirgin bilateral santrolateral protrüzyona bağlı epidural yağ planları daralmıştır. Sinir kökü basısı izlenmedi. Tekal sak normaldir. Solda belirgin bilateral nöral foramenler inferior ressesler düzeyinden dardır.

    Kasım 2010 Bilateral Kalça MR Tetkiki: İnceleme Tekniği: T1 ağırlıklı aksial ve koronal, yağ baskılamalı T2 ağırlıklı aksial, STIR ağırlıklı koronal, 4 paramanyetik kontrast madde sonrası aksial ve koronal. Bulgular: Her iki femur baş boyun proksimal diyafizer kesimlerinde korteks medulla sinyal intensite bütünlüğü doğaldır. Her iki femur başında avasküler nekroz yada transiyent osteoporoz izlenmedi. Her iki femur başı asetabular.

  • Regl Tarihini Beklemeden Hamile Olduğumu Öğrenmem Mümkün mü?

    Hamile olup olmadığımı öğrenmek istiyorum. Regl tarihini beklemeden bunu öğrenmem mümkün mü acaba? Çok stres yaptım kendime ve bir an önce öğrenip rahatlamak istiyorum. Ailemle bu mutluluğu paylaşmak istiyorum. Teşekkürler.

  • Oğlumun Öksürüğü Azaldı. İlaçlara Devam Etmeli miyiz?

    Sevgili hocam, dün itibari ile yönlendirmiş olduğunuz tedaviye başladık. Sanki sihirli bir değnek gibi elinizi uzattınız bize. Gecemiz sabaha kadar soğuk soğuk terlemeyle geçti. Gecenin sonunda güzel olan, oğlum büyük bir mutlulukla uyandı, rahatlamıştı, hırıltımız bayağı azaldı, öksürüğümüz kuru kuruydu. Şimdi o kadar sık öksürmüyor ama balgamlı öksürük az az devam ediyor. Aynı şekilde tedaviye sizin istediğiniz sürece devam edeceğiz ama notta tablet yerine eczacımız N-Fess 5 mg şurupta sizin önerdiğiniz şurup yoktu, Lordes aynı gurup ilaçlar olarak verdi. Bunlara devam ediyoruz. Bilginize sunarım, görüşmek üzere saygılarımla.

  • Vücudumdaki Lekeler Lazer Tedavisiyle Giderilir mi?

    Küçük yaşlarda geçirmiş olduğum alerji sonucu vücudumda bazı kırmızı lekeler oluştu ve geçmedi. Bu lekeler, günümüz teknolojisi olan lazer tedavisiyle giderilebilir mi?

  • Vajina Girişindeki Şişlik ve Sertliğin Sebebi Nedir?

    Merhaba, kız arkadaşımın vajina girişinde sağ tarafında, elle çok belli olan bir şişkinlik, yumurta kadar bir sertlik var. Acaba bu ne olabilir?

  • Kız Arkadaşımın Kanamasının Sebebi Ne Olabilir?

    Hocam öncelikle bayramınızı şimdiden kutlarım. Hocam kız arkadaşımla yüzeysel olarak bir ilişki yaşadığımızı ve 76 saat sonra ertesi gün hapı kullandığını söylemiştim size. Adet olmazsa bir uzmana gidilmesi gerektiğini söylemiştiniz. Kız arkadaşım birliktelikten önce 21 ekimde adet görmüştü. 27 ekimde birlikte olmuştuk, 30 ekimde ertesi gün hapı kullanmıştı. 13 kasımda hastalandı ve 3 gündür kanaması oluyor. Normalden biraz fazla geldiğini söylüyor. Bir önceki adeti 21'inde idi, şimdi 13'ünde gördü. Yani 22 günde. Acaba zaman zarfı kısa mı? Acaba gördüğü adet değil mi? İlacın etkisi olan kanama olabilir mi? Sorularım bunlar hocam. Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

  • Kızımın Gaitasından Kan Geliyor. Ne Yapmamız Gerekir?

    Merhabalar, 6 yaşındaki kızım 52 kilo ve endokrinoloji bölümünde takip ediliyor (insülin direnci yüksek). Fakat yaklaşık 3 aydır sık olan ve yaklaşık 2 saati bulan karın ağrıları oluyor. Araştırma hastanesinde çocuk doktoruna, çocuk cerrahisine, çocuk psikiyatri ve çocuk gastroentoloji bölümlerine götürdük fakat bir çok tahlil yapıldığı halde sancılarının sebebi bulunamadı. Hala sancıları devam etmekte. 8 aylık, 2,500 gr ve kabız olarak doğdu. Doğduktan sonra 2 hafta lavman kullanıldı. 3 yıldır egzersiz ve tuvalet alışkanlığı edindi, artık kabızlığı yok. Ara sıra zorlanmadığı halde gaitadan kan geliyor. Bağırsakları incelenmedi sadece, Dubhalac kullanıyor. Ne önerirsiniz? Hangi doktora gitmemiz gerekiyor veya ne yapmamız gerekiyor?

  • Adet Dönemimde Kırmızı, Sonrasında Akıntı ile Beyaz Et Parçaları Geliyor. Bu Normal mi?

    Merhaba, son bir kaç yıldır adet günlerimde, koyu kırmızı et parçaları geliyor ve normal zamanlarda da beyaz et parçacıkları görüyorum vajinal akıntı sırasında ve bunun dışında hiç bir şikayetim yok. Jinekolog sadece pelvik muayene yaptı ve bir şeyimin olmadığını söyledi. Fakat hala adet dönemimde sümüğümsü kırmızı et parçaları görüyorum. Adet dönemim sonrasında da kokusuz, beyaz ve içinde et parçaları olan akıntı görüyorum. Sizce bu normal mi?

  • İdrar Torbası Yeri ve Kasıklarım Ağrıyor. Sebebi Ne Olabilir?

    3 aydan beri sidik torbası olan bölümümde ağrılarım var. Şimdi kasıklarıma da ağrımaya başladı. Yatarken ve kalkarken küçük hareketlerde canım yanıyor. Ne yapmalıyım?

  • Gördüğüm Sabit Bir Siyah Noktadan Nasıl Kurtulabilirim?

    Merhabalar, sağ gözümde yaklaşık 8 aydır siyah, sabit bir nokta var. Beyaz renkli bir alana baktığımda daha çok belirgin olarak görüyorum. Doktor ödem olduğunu söyledi ve göz damlası verdi, 15 gün kullandım ama bir değişiklik olmadı. Bunu ortadan kaldıracak nasıl bir tedavi yöntemi var?

  • Akıntı, Kaşıntı ve Ağrı Şikayetlerim İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba Seval Hanım, ben 2 gün önce akıntımın, kaşıntı, ilişkide şiddetli ağrı olduğunu, 9 ay çeşitli ilaçlar kullandığımı ve en son devlet hastanesinde vaginal kültür alındığını bahsetmiştim. Sonucu 8-10 epitel hücresi,10-12 lökosit görüldü. Gram boyama: epitel hücreleri, 7-8 Lökosit, Gram (+) çomak görüldü. Ayrıca, normal vagen florası bakterileri üredi. Siz de sadece basit bakteri testi diye bahsetmişsiniz, vaginal antibiyogram gerekli demişsiniz. Bunu devlet hastanesi yapar mı? Sizce benim durumum ne kadar kötü? Hamile kalırsam bebeğe zararı olur mu? Saygılarımla.

  • Kas Yırtıkları Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

    Merhaba, bilateral kruris bölgesinde 2 adet yırtık mevcut. Çapları yaklaşık 2 cm, sol bacağımda da 1 adet var, aynı bölgede, o da 1,5 cm. Doktor yaptığı muayenede kronik kompartman sendromu dedi. Ben kaslarımı aktif kullanmakta olan birisiyim, hali hazırda askerlik görevimi yapmaktayım. Doktor ağrılarının azalması ve basıncı dengelemek için yırtıkları genişletmemiz gerekiyor dedi. Ne kadar doğru olur? Bir de sağlık yönetmeliğine göre, kronik semptomlar askerliğe engel olarak geçiyor, durumum ne olur? Bu yırtıklar oluşurken ödem yapma ihtimali var mı? Bilgilerinizi bekliyorum.

  • Stresimi Nasıl Yenebilirim?

    Öncelikle, insan yaşamında en büyük payı olan hekimlerimize şükranlarımı sunuyorum. Senelerdir sinir bozukluğuyla ilgili bir şikayetim var fakat ben bu sorunu bu zamana kadar hastalık olarak görmemek için elimden geleni yaptım. Ama son zamanlarda gerek işim, gerekse toplumda gelişen olumsuz durumlar beni aşırı derecede rahatsız etti ve yardımlarınıza ihtiyaç duydum. Ufak tefek olumsuzluklara çok kolay sinirleniyorum, vücudumda titremeler oluyor. Sinirlendiğim kişiyle birebir konuştuğumda ya da herhangi birine bu olumsuz durumu anlattığımda konuşmamda değişiklikler, gözlerimi kaçırmalar oluyor. Bu olay sadece sinirlenince değil, bir şeye sevindiğimde de meydana geliyor. Bazen henüz olmamış kötü olayları olabilecekmiş gibi düşünüyor ve huzursuz oluyorum. Olmamış olayları olacakmış gibi düşünmem belki bir konuda iyi oluyor, temkinli yaklaşıyorum durumlara. İşim gereği de stresli ortamlarda da bulunabiliyorum. Yapmam gereken ya da kullanmamı tavsiye edeceğiniz ilaçlarla yardımlarınızı bekliyorum.

  • İlacı Kullanmalı mıyım?

    Merhaba hocam, ergenlikten beri benim kilo alamama sıkıntım var. Boyum 1,73, kilom 52 civarı. Tahlil sonuçlarımda doktorun dediğine göre pek bir şey çıkmadı. Görüştüğüm doktor, hormonların referans oranlarının biraz üzerinde olduğunu söyleyip, 1 ay boyunca günde yarım doz Tiromel kullanmamı söyledi. İnternette araştırdığım zaman, fazla kilolu insanların zayıflaması için verilen bir ilaç olduğunu gördüm. Benim tedavimin zıttı olan bir şey olduğunu okuyunca kullanmaya başlamadan önce size bir sorayım dedim. Ne yapmalıyım hocam? Teşekkür ederim.

  • Sessiz Ortamda Kulak Çınlamam Kesiliyor. Bu Sorun Psikolojik Olabilir mi?

    Sessiz ortamda kulak çınlamam olmuyor, acaba ince seslerden mi kaynaklanıyor yoksa ben mi bunu sorun yapıyorum? Yatınca, ya da sessiz bir odaya geçince çınlama yok, elimi kulağıma götürüyorum çınlama yok ama tv izlerken ya da başka bir bilgisayarlar açıkken böle ince bir cızırtı veriyor. MR sonucum temiz çıktığına göre, sorunum psikolojik mi?

  • Dişlerimde Simetri Problemi Var. Bunun Düzelmesi İçin Nasıl Bir Tedavi Önerirsiniz?

    Merhaba, benim dişlerimde simetri ve adet bakımından eşitsizlik problemi var. Üst dişlerimde sağ kısımda 7 adet, sol kısımda ise 8 adet dişim var. Ve belki bundan kaynaklanan şekilde az diş olan tarafa, yani sağ tarafıma doğru tüm üst dişlerde kayma var. Üst dudağımın tam orta kısmı soldaki ön kesici dişimin ortasına denk gelmekte. Alt çenemde 7 + 7 diş olmasına karşılık üst dişlerimin aksi yönünde, daha az olmak üzere sola kayma var. Dişlerim arasında herhangi bir boşluk yok, hepsi bitişikler. Yaş olarak 24'ü doldurmak üzereyim. Yani anladığım kadarıyla üst çenemin sol kısmında 20'lik dişim çıkmış fakat diğer taraflarda henüz öyle bir işaret yok. Bundan sonra da çıkar mı bilmiyorum. Dişlerimin düzelmesi için nasıl bir tedavi önerirsiniz? Maliyet ve süre aşağı yukarı ne kadardır?

  • Testislerimdeki Sızının Sebebi Ne Olabilir?

    Testislerimde yaklaşık 2 yıldır çok sızı var. Problemim ne olabilir? Sıkıntı çekiyorum, bunu kimseyle paylaşamıyorum. Ne yapmam lazım?

  • Grip Aşısının Yan Etkileri Nelerdir?

    Grip aşısı olmak istiyorum. Yan etkileri nelerdir? Bu sene olsam, seneye olmasam vücuda olan etkileri hafifler mi?

  • Dizlerimdeki Ödemin İyileşmesi İçin Ne Yapmam Gerekir?

    İyi günler, dizlerimde olan ağrıdan dolayı doktora gittim ve doktor MR çekilmesini istedi. MR sonucunda, her iki dizimde de ödem olduğunu söyledi. Dikloron Jel verdi. 2 haftadır kullanmama rağmen şikayetlerim azalmadı. Dizlerimdeki ödemin iyileştirilmesi için ne yapmam gerekir?

  • Oğlumun İdrar Probleminin Menenjitle İlgisi Olabilir mi?

    Selamlar, menenjit teşhisi konan 17 yaşındaki oğlumda ateş, baş dönmesi ve diğer problemler teşhisin 6. gününde bitti. Ancak baştan beri olan idrar problemi ve halsizlik çözülemedi. Prostat, böbrek, bağırsaklarda iki kez ultrasona girmesine rağmen problem görülmedi. 2 kez sonda çıkarıldı. 6-8 saat beklendi, idrar olmadı. Tekrar sonda takıldı. 1 saat oturduktan sonra çok yoruldum deyip uykuya dalıyor. İdrar probleminin hastalıkla ilgisi var mı?

  • Sinirlendiğim Zaman Gözüm Hiçbir Şeyi Görmüyor. Tedavisi Mümkün mü?

    Merhaba, ben sinirlendiğim zaman gözüm hiçbir şeyi görmüyor. 3 aylık evliyim, en ufak şeyde hemen sinirlenip evde ne varsa kırıyorum. Kendime zarar veriyorum, intihar etmeye çalışıyorum ve eşim bu durumdan rahatsız oluyor. Bunun için benden ayrılacak diye korkuyorum. Bu durumdan ben de memnun değilim, elimde olan bir şey değil. Bunu düzeltmek için ne yapmam gerekir? Tedavisi var mı?

  • Oğlumun Çıkan Süt Dişlerinin Yerine Yenileri Gelmedi. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhabalar, 1997 doğumlu olan oğlumun 2 adet süt dişi çıktıktan sonra, yerine yenileri gelmedi. Film çektirdiğimde, o dişlerin olmadığı görüldü. Bu konuda götürdüğüm doktorlar 2 farklı çözüm önerdi. Biri telle dişleri birbirinden ayırıp buraya tek diş yerleştirmek, diğeri 18 yaşından sonra protez diş yaptırmak. İkisi arasında kararsız kaldım. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

  • Babamın Davranışlarını Normal Bulmuyorum. Bize Düşman Gibi Davranıyor. Ne Yapmalıyız?

    Selam, benim babamla ilgili sorunum var, davranışlarını normal bulmuyorum. Babam her gün alkol alıyor ve tansiyon hastası. Anneme düşman, herşeye küfür ediyor. Bize bakarken sanki içine cin girmiş, fakat başka insanlara hiç bunu yansıtmıyor, gülüyor, eğleniyor. Doktora gitmesini söylediğimde, ben deli miyim dedi. Ne yapmalıyım? Yardımınızı bekliyorum. 

  • Kramplarım İçin Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, ben 54 yaşındayım ve Avr/Mvr kapak hastasıyım. Krampa neden olan tahlillerin hepsini yaptırdım, normal çıktı. Ayak damarımda bir şey çıkmadı. Kramplarım ara ara devam ediyor ve vücuduma yayılıyor. Bu duruma doktorlar müdahale edemiyor. Ne yapmalıyım?

  • Günde 4 Kez Mastürbasyon Yapıyorum. Bunu Nasıl Azaltabilirim?

    Selam, 15 yaşındayım. Günde ortalama 4 kere mastürbasyon yapıyorum. Bunu nasıl azaltabilirim?

  • Popomda Et Beni Gibi Bir Şeyler Var. Ciddi Bir Durum Olabilir mi?

    Merhaba, yaklaşık 5-6 aydır popo kısmımda, et benine benzer ancak birkaçı kırmızı olan bir şeyler var. Ciddi bir şey olabilir mi?

  • Sağ Kolumda Karıncalaşma Var. Hamilelikten Dolayı Olabilir mi?

    Merhaba, sağ kolumda, dirseğimden bileğime ve ellerime kadar olan karıncalaşma var. İlk önce kasılma ile başladı, daha sonra karıncalaşmaya döndü. 35 haftalık hamileyim. Nöroloji doktoru hamilelikten dolayıdır dedi. Gerçekten öyle midir, yoksa başka bir şey mi var?

  • Uzun Süredir İştahsızım ve Hiç Bir Şey Yiyemiyorum. İştah Açıcı Ürünlerin Faydası Olabilir mi?

    Ben 25 yaşında 1.79 boy ve 60 kilodayım ve yıllardan beri berbat bir yazıklık ve iştahsızlık halindeyim. Artık saçlarımda dökülüyor, kış aylarında hiç değilse 1 öğün yiyebiliyordum bazen 2 öğün ama yaz aylarında günü belki de hiç bir şey yemeden geçiriyorum. Bu konuda bana ne önerirsiniz? Sizce body salonlarında ve özel satış yerlerinde olan max 4000 gibi ürünler işe yarıyabilir mi?

  • Klitoris’i Parmakla Uyararak Mastürbasyon Yapmak Kızlık Zarına Zarar Verir mi?

    Merhaba, karşı cinsle cinsel bir deneyimim olmadı. Sadece klitorisi parmağımla uyararak mastürbasyon yaptım. Bunu yaparken kızlık zarım zarar görmüş olabilir mi?

  • Annem Romatizma Acılarına Dayanamıyor. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhabalar, annem 60 yaşında ve romatizma hastası. Yapılan tahlillerinde romatizması 700 civarlarında çıkıyor ve artık annem bu romatizma acılarına dayanamıyor. Balıkesir'de romatoloji bölümü olmadığı için doktorlar romatoloji olan bir hastaneye gitmemizi öneriyor. Sizlerden ricam bize bu konuda yardımcı olabilecek bir doktor önermeniz. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz?

  • Kan Zehirlenmesinin Belirtileri Nelerdir?

    Merhaba, yakın bir arkadaşımda yüksek ateş var (vücudun belli bölümlerinde, özellikle baş ve ayak kısımlarında). 1 aydır ateşi dalgalanmalar şeklinde kendini gösteriyor. 40 yaşlarında olan bu bey, kan zehirlenmesinden kuşkulanıyor. Bu hastalığın belirtileri nelerdir, tedavisi için neler yapılabilir? Kan zehirlenmesi değilse, başka hangi hastalıklardan şüphelenilebilir?

  • Burunda Eğrilik Oluşmasının Sebebi Nedir?

    Merhaba, bu yıl burnumun kemiğinde eğrilik oluşmaya başladı. Doktora gittiğimde bunu fark etti ve sinüzit filmi istedi. Film sonucu burun kemiği eğriliği ve sinüzit olduğu ortaya çıktı. Tomografi çektirmem gerektiğini söyledi ve konu hakkında bilgi vermedi. Daha önceden burnumda eğrilik yoktu. Bunun oluşma sebebi nedir? Düzelir mi yoksa daha da ilerler mi? Ne yapmam gerekir?

  • MR Sonucunu Açıklayabilir misiniz?

    Merhaba, benim 10 yaşında fark ettiğim ve hala yaşadığım bir problemim var. Biriyle konuşurken ya da televizyon izlerken gözümde televizyon büyüyor, küçülüyor, yakınlaşıyor, uzaklaşıyor. Şimdi 27 yaşındayım. Doktora gidip anlattım. MR çekildi. Sonucu şöyle; Single Punctate Focus Of T2 Hyperintense Signal İs Present Within The Right. Bana bunu açıklar mısınız? Ne anlama geliyor bunlar?

  • Baş Ağrımın Sebebi Boyun Düzleşmesi midir?

    Merhaba, ben 10 aydır hem depresyon hem de boyun düzleşmesi olan bir hastayım. Depresyon için 4 tane ilaç kullanıyorum, boyun düzleşmesinden dolayı baş ağrım ve denge sorunum oluyor. MR sonuçlarında boyun düzleşmesinden başka bir sorun çıkmıyor. İçimde başka sorunlarda olabileceğine dair şüphe var. Check Up yaptırmalı mıyım? Sizce ne yapmam gerekir?

  • Çillerin Tedavisi Var mı?

    Çilleri tedavisi var mı? Varsa lütfen biri söylesin herke yakıştığını söylüyor ama önemli olan benim fikrim.

  • Eşimin Hamile Kalamamasının Sebebi Böbreğindeki Taşlar mı Yoksa Bıraktığı Doğum Kontrol Hapı mı?

    Merhaba 9 aylık evliyim. Eşim evlenmeden bir ay önce yasmin adlı doğum kontrol hapı ile korunmaya başladı ve bu korunma evlendikten sonraki 3 ay daha sürdü. Daha sonra bıraktı ve yaklaşık 6 aydır çocuk istiyoruz. Eşimin her iki böbreğinde birden fazla en büyüğü 7 cm olan ve sayısı 10 bulan taş var. Birinci sorum bu zamana kadar hamile kalmamasının sebebi bu taşlar mı? İkincisi 4 ay boyunca kullandığı doğum kontrol ilacı mı yoksa hamile kalmasına engel? Yoksa başka bir sıkıntı olabilir. Eşimin kan değerlerine bakıldı. Değerlerin normal olduğu söyledi hamilelik açısından. Bir de bu hamilelik konusunu ikimizde problem ediyoruz. Bunun da bir etkisi olabilir mi? Şimdiden teşekküler. İyi çalışmalar...

  • Kardeşimde Varis Var ve Tedavisinin Olmadığını Söylüyorlar, Bu Konuda Bilgi Alabilir miyim?

    Merhabalar kız kardeşimde yaklaşık 9 - 10 yaşlarından itibaren ağ biçiminde varis görünümü başladı. Doktorlar kesin bir teşhis koyamadılar. Şimdi 14 yaşında morluklar gittikçe çoğaldı ayak bileğinden diz kapağına kadar olan bölümde şişmeler meydana geldi. Doktora gittik birkaç ultrasona soktu, damarları inceledi, varis olduğunu söyledi. Tedavisinin mümkün olmadığını belirtti fakat sitenizden de araştırdığımız üzere birçok tedavi yöntemi olduğunu gördük. Bize bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Gerçekten tedavisinin mümkün olmaması söz konusu mu? Çok teşekkürler.

  • Hamileyim ve Kan Değerlerim Düşük, Folik Asit Takviyesi Almalı mıyım?

    İyi günler ben 10 haftalık hamileyim. Benim gebelik tarihim benim hesabıma göre 10 hafta. Çünkü bildiğim kadarıyla son adet tarihinin ilk gününden hesaplanıyormuş ona göre 10 haftalık gebeyim. Sizde bunu onaylıyorsanız sorum şu: bende demir eksikliğine bağlı kansızlık var hamile kalmadan önce kan değerlerim son derece düşüktü fakat değerlerim yükselmeden hamile kaldım. Hamile kaldığımı bilmeden doktor bana ferro sanol duadenol isimli bir ilaç verdi. Kullanmaya başladım daha sonra hamile olduğumu öğrendim. Kadın doğum doktoru bu ilacın hamilelik boyunca bana yeterli olacağını başka takviyeye gerek olmadığını söyledi. Yani herhangi bir folik asit falan vermedi. Bildiğim kadarıyla folik asit hamileliğin ilk 3 ayı çok önemliymiş. Şuan 10 haftalık gebeyim sadece ferro sanol duadenol kullanıyorum. Acaba bu ilaçta yeterli folik asit mevcut mu? Başka bir takviyeye ihtiyacım var mı? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

  • Diş Eti Çekilmesi Nedeniyle Ameliyat Oldum. Eczanenin Verdiği İlacı Kullanmalı mıyım?

    Merhabalar, diş eti çekilmesiyle ilgili ameliyat oldum. Kemik kaybı da var demişti doktorum. Diş eti altını temizleyip, kesip, diktiler. Ancak ameliyat olan yere yakın bir yerde aft çıktı. Bunun için eczane, Aftamed diye bir ilaç verdi. Bunu kullanmam fayda eder mi? Ameliyat olalı 4 gün oldu, o bölgede bir zarar oluşturur mu?

  • Elimdeki Egzamayı Geçirmek İçin Ne Yapmalıyım?

    Merhaba hocam, ben branşını tam olarak bilmediğim için, hastalığımı size sormak istedim. Sol elimde sulu egzama var ve bacak aramda kaşıntı oluyor, kaşındıkça yayılıyor. Bunu hangi ilaç tedavisiyle geçirebilirim? Neye karşı alerjik durum oluyordur? Yazarsanız sevinirim.

  • Çok Fazla Tüylenme Sorunum Var. Sizce Ne Yapmalıyım?

    Merhaba benim tüylenme sorunum var. Bunu için kadın doğuma da cildiyeciye de gittim. Kan testlerim normal çıktı. Serbest testesteron yaptırdım o da normal çıktı. Sadece kadın doğum diane diye bir hap verdi, faydasını görmedim. Bu sorunum acaba başka hastalıktan olur mu? Ne olur yardımcı olun bana 6-7 yıldır şikâyetçiyim fakat bir çözüm bulamadım. Ağdalarda fayda etmiyor epilasyon, aletleri de kıl dönmesi yapıyor. Oda kendisi çıkmıyor iltihaplanma ve kaşıntıya sebep oluyor. Tüylerimde çok kalın ve koyu renkte bıktım artık yardım edin bana.

  • İmplant Tedavisinde Diğer Dişler Zarar Görür mü? Bu İşlemin Maliyeti Nedir?

    Merhaba, implant tedavi uygulaması hastanenizde var mı? Bunu yaparken diğer dişler zarar görüyor mu? Bu tedavinin maliyeti nedir? Azı dişlerimden 4 tanesi yok. Neredeyse yemek yiyemeyeceğim. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Eşimin Cinsel Arzularını Kuvvetlendirmek İçin Ne Yapabiliriz?

    Merhaba, benim eşimin cinsel arzuları çok düşük. Bunu arttırmak için ne yapmalıyız? Birbimizi çok seviyoruz. O isteksizken ilişkiye girmek ona acı verir mi? Onun arzularını kuvvetlendirecek bir ilaç var mı? Yardımcı olun lütfen.

  • Hamile Kalmak İçin Aşılamanın Erken Olduğunu Düşünüyorum, Sizin Öneriniz Nedir?

    Selam ben 1 yıllık evliyim ve hiç korunmadık. En başından beri bebek istiyoruz fakat olmadı bende ve eşimde gerekli olan testler yapıldı, her şey normal çıktı. Yumurtlama sperm sayıları falan doktor sağlıklısınız dedi ama şimdi tüp filmi çekileceğini söyledi ve eğer yine olmazsa aşılama olacağını söyledi. Ben bunun için erken olduğunu düşünüyorum her şey normal bu tüp filmine ve aşılamaya gerek var mıdır? Sizin fikriniz nedir? Şimdiden teşekkürler.

  • Nişanlımın Bana Karşı Olan İsteksizliği İçin Ne Yapmamız Lazım?

    Merhabalar ben 1 yıllık nişanlıyım. nişanlım 6 yıl kadar seroxat antideproson hapı kullanıyordu biz tanıştıktan sonra ben bıraktırdım. Bizim sorunumuz nişanlım bu ilaçları kullandığı için kendisinin bana karşı çok isteksiz olması. kendi doktoruna götürmek istiyorum ama utanması sebebi ile gelmiyor yani cinsel isteksizliğimi nasıl anlatırım diyor. Lütfen bize bununla ilgili yardım eder misiniz? 2 ay sonra evleneceğiz, ne yapmamız lazım bize tavsiye edeceğiniz hormonlarını geliştirecek olan bir ilaç var mı, doktora gitmeden nasıl bu sorunu çözeriz? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim. (seroxat antideproson 20 mg)

  • Karın Bölgemde Sıvı Var Fakat Teşhis Edilemedi. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, 3 yıldır Nisan-Mayıs döneminde karnımda ani şişlikler oluyor. 2 yıl üst üste şişkinliğimin psikolojik olduğu söylendi. Geçtiğimiz yaz, ateş, ishal ve kusma şikayetleriyle, antibiyotik zehirlenmesi teşhisiyle hastanede yattım. Karın boşluğuma sıvı dolduğu ve rahatsızlığıma bağlı olduğu söylendi. Tomografi, ultrason ve film çekildi. Kalın bağırsağımda kalınlaşma, alt karın bölgemde sıvı bulunduğu gözlemlendi. 3 yıldır hastalığım teşhis edilemediği için doktorlara olan güvenimi yitirdim. Bu konuda ne yapmalıyım? Nereye başvurmalıyım?

  • Sakallarımın Seyrek Çıkıp, Çıktığı Alanda Beyaz Lekeler Oluşturmasının Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar, sakallarım arkadaşlarıma oranla çok geç çıktı, yalnız çene bölgesinde çıkan sakallarım ile diğer tarafta çıkan sakallarımın gürlüğü aynı oranda çıkmamakla beraber ilk zamanlarda bunu pek dert etmemiştim. Nasılsa traş olduğumda zamanla çıkar dedim, fakat traş olmaya başladıktan itibaren sakallarım çıkmaya başladı, yalnız gür olarak değil de seyrek ve bunun yanında da sakallarımın çıktığı kısımların bir bölümünde de yer yer pürüzsüz beyaz ve tüysüz alanlar oluşmaya başladı. Buralarda sakal çıkmamaya başladı. Acaba bunun nedeni nedir ve tedavi olarak ne yapmam lazım?

  • Oğlum Bağırsak Genişlemesi İçin Muayene Olduktan Sonra Psikolojisi Bozuldu. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, oğlum 7 yaşında ve şu anda bağırsak problemi yaşıyor (genişlemesi). Yalnız çocuk cerrahı doktorun, oğlumun poposunu eliyle muayene ettikten sonra çocukta ayrı bir gerilme ve bozukluk olmaya başladı. Özellikle çift elini de parmakların üstüne getirip damarlarını gerdiriyor ve stresli. Öğretmeni de bunu yaptığını görünce bizi uyardı. Bu durumda ne yapmamız gerekir?

  • 3 Gündür Yüzümün Sağ Tarafında Bir Şişlik Var, Sizce Nereye Başvurmalıyım?

    Merhabalar 3 gündür yüzümün sağ bölümünde çeneye doğru olan kısımda hafif bir şişlik var. Kulak burun boğaz bölümüne gittim, cildiye bölümüne gittim. her ikisi de bunlardan kaynaklanmadığını söyledi. Ağız ve Diş sağlığıyla ilgili bir doktora da görünmek istiyorum. Ama her dişlerimle ilgili herhangi bir ağrı veya sızı yok. Sizce ne yapmalıyım?

  • Annemin Alt Çenesinde Kemiğe Benzer Bir Uzantı Var. Ne Yapmamız Gerekir?

    Hocam öncelikle selam ve saygılarımı sunarım, annemin alt çenesinin ön tarafında üçgen şeklinde, yarım diş boyutunda, kemiğe benzer bir uzantı var ve protez olan dişlerini kullanamıyor. Birkaç diş hekimi bunu çekmeye kalktı ve başarılı olamadı. Kesin bir tanı verilmedi. Bize ne tavsiye edersiniz, ne yapmamız gerekir?

  • Yeğenim Böbrek Hastası. Ne Şekilde Tedavi Olması Gerekir?

    Merhaba, yeğenim 4 yaşında, böbrek hastası ve Kahramanmaraş’ta tedavi oldu. Fakat tedavi olumlu olmadı. Başka bir hastaneye sevk ettiler. Acaba orada yapılacak olan tedavi nasıl olur?

  • Kullandığım İlacın Yan Etkisi Çok Ağır. Ne Yapmalıyım?

    Yaklaşık 1 ay önce doktoro gittiğimde benden kan tahlili istedi. TSH: 0,422, Serbest T3 3,69, Serbest T4 17,80 çıktı. Bunun üzerine istenilen ultrason sonucunda; Sağ Lob İnferior 10x7 mm Solid Nodül bulundu. Doktorum zehirli guatr olmadığını ancak Propycil adlı tablet ilacı kullanmamı istedi. Yanlız bende nefes darlığıda dahil çok fazla yan etkisi bulunuyor. Doktoruma bunu aktarmama rağmen ilacı aynen günde 3 defa kullanmam konusunda ısrar etti. İlaç kullanmam gerekli mi yada başka bir ilaç kullansam olur mu?

  • Sürekli Mastürbasyon Yapmaktan Kendimi Alamıyorum. Ne Yapmalıyım?

    Öncelikle merhaba, nefsime hakim olamıyorum, günlük mastürbasyon yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Bundan çok rahatsız oluyorum ama elimde değil. Bir çaresi varsa lütfen yardımcı olun. Çünkü çok utanıyorum. İlacı veya tedavisi varsa, bunu uygulamak istiyorum, çünkü nerede aklıma hoş bir şey takılsa, bunu hemen orada mastürbasyon yapmaya çalışıyorum, bu da vücudumu çok yoruyor. Bazen aklıma çok kötü fikirler geliyor, penisimi kökünden koparıp kökten hallederim diyorum ama bu bir çılgınlık. Umarım bana yardımcı olursunuz. Şimdiden sizlere teşekkür ederim.

  • Annem Bel Fıtığı Hastası ve Ameliyat Olmadan Nasıl Tedavi Olabilir?

    Sayın hocam benim annem bel fıtığı hastası çekilen MR’ dan sonra doktor Fıtık Patlaması dedi ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. Fakat çevremizde ameliyat olan birçok insan keşke olmasaydım diyor ve bu bizi açıkçası korkutuyor. İlerde idrarını tutamama ve ayağında aksama olabileceği söylendi bize. Başka bir doktora MR Raporunu gösterdiğimizde acil ameliyatlık bir şey görmüyorum ama idrar tutamama ve ayakta aksama olursa ameliyat şart dedi ve bizi fizik tedaviye yönlendirdi. Fizik Tedavi doktoru da aynısını söyledi biz açıkçası ameliyat olmadan tedavi olmak istiyoruz ve bunun yollarını araştırıyoruz.

    Size MR raporunu yazıyorum ve sizden cevap bekliyorum. Teşekkürler.

    MR RAPORU

    MR, Vertebra, Lomber: Lomber mrg tetkiki İnceleme sagital T1 (SE), T2 (TSE-FS), aksiyel T2 (TSE) sekanslarında çalışılmıştır. Aksiyel serilerde L1-S1 intervertebral disk mesafeleri taranmıştır. **Lomber lordoz düzleşmiştir. L5-S1 seviyesinde epidural yağ planını silerek tekal saka soldan bası oluşturan, sol lateral reses ve nöral forameni hafif daraltan sol paramedian disk protrüzyonu mevcuttur. Bu seviyede diskte dejenerasyona sekonder yükseklik-intensite kaybı, komşu end platelerde spur formasyonları ve tip 2 dejenerasyon dikkati çekmiştir. L4-5 seviyesinde epidural yağ planını silen, tekal saka soldan bası oluşturarak spinal kanalı soldan belirgin daraltan, sol nöral forameni hafif daraltarak sol lateral resesi tama yakın oblitere eden ve inferiora doğru belirgin migrasyon gösteren sol paramedian extrude disk herniasyon mevcuttur. Bu seviyede diskte dejenerasyona sekonder yükseklik-intensite kaybı, komşu end platelerde spur formasyonları ve tip 2 dejenerasyon dikkati çekmiştir. Aksiyel serilerde çalışan diğer intervertebral disklerde disk patolojisi ile uyumlu görünüm saptanmamıştır. Spinal kanal ön arka çapları diğer nöral foramenler, vertebra korpus ve faset eklemler normal sınırlardadır. İzlenebilen spinal kord volüm ve intensitesi normaldir. Konus medüllaris normal seviyede sonlanmaktadır. Çevre yumuşak dokular normal sınırlardadır. SONUÇ: 1-L5-S1 seviyesinde sol paramedian disk protrüzyonu + sol lateral reses ve nöral foramende hafif daralma + dejeneratif disk bulguları + komşu end platelerde spur formasyonları + tip 2 dejenerasyon 2-L4-5 seviyesinde inferiora doğru belirgin migrasyon gösteren sol paramedian extrude disk herniasyon + spinal kanalda soldan belirgin daralma + sol nöral foramende hafif daralma + sol lateral reseste tama yakın obliterasyon + dejeneratif disk bulguları + komşu end platelerde spur formasyonları + tip 2 dejenerasyon.

    Hastanın adı: CEMİLE
    Şehir: KUTAHYA / SIMAV
    Yaş:46

  • Ayağımı Sürekli Burkuyorum, Ne Yapabilirim?

    Ayağımı burktum ne yapmalıyım? Bunu sık sık yaşıyorum.

  • Kalp Kapağındaki Açıklığın, Tel Takılarak Kapatılması Tehlikeli midir?

    Selamlar hocam, benim oğlumun kalp damarında açıklık olduğunu söylediler. Çocuk kardiyoloji uzmanına götürdüm, doğumdan sonra kapanması gereken kalp kapağı kapanmamış, o sonra kapanabilir, 3 yaşına kadar bekleyeceğiz dedi. Daha sonra bir de damarın birinde açıklık olduğunu ve onun da anjiyografi ile bir tel takılarak kapatılması gerektiğini söyledi. Çocuğumun ölüm riski var mı? Takılacak olan tel bir sorun çıkarır mı? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  • İlişkiye Girdiğimde Sertleşme Olmuyor, Bunun Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba 18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğim zaman sertleşme olmuyor. Bu beni ve kız arkadaşımı farklı etkiliyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Bunu birçok kere denedik yine olmadı nedeni ve tedavisi var mı acaba? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Kızıma Kaç Yaşındayken IQ Testi Yaptırabilirim?

    Merhaba, kızım 11.05.2007 doğumlu. Oturduğumuz bina gereği hep büyük insanlarla beraber. Çocuklarla oyun oynayamıyor, kavga ediyor, zıtlaşıyor, etrafla ilgileniyor. 10 kere sesleniyorum, bana cevap vermiyor, sözümü dinlemiyor. IQ testini kaç yaşında yaptırmamız gerekiyor? Kreşe vermem, çocuklarla olan ilişkisini değiştirebilir mi? Nasıl davranmam gerekir?

  • Çok Uzun Süredir Nöbet Geçirmediğim Halde Ehliyetime El Konulabilir mi?

    İyi günler hocam. Ben 6 aylık iken ateş sonrasında bir nöbetim olmuş (bayılma) daha sonrasında ise 6 yaşından bu yana kadar (şu anda yaşım 27) bayılma ve başka nöbet türlerine dair bir nöbet geçirmedim. Sadece doktorların korkusu nedeni ile ilaçlarıma hala devam etmekteyim.

    Geçenlerde askerliğimin son bir ayında ben bu ilaçları içiyorum diye bir astsubayım tarafından hastaneye sevk edildim. (İstanbul Gata' ya.) Orada sadece bir EEG çekildi ve elimde %20 den muaf ilaç raporum var diye hastalık sabit bulundu ve elverişsiz raporu ben istemediğim halde verildi.

    Bu rapor sonrasında 2005 yılında aldığım ehliyetime 2009 Nisan ayında bu rapor sonrasında el konuldu. Ben de tekrar rapor çıkarttım ve raporumda tüm tetkiklerin normal çıkmasına ve nöbet geçirmememe rağmen, bana ehliyetimi vermeme konusunda direniyor doktorlardan bazıları. Ne yapabilirim? Mahkeme yolu ile bunu çözebilir miyim? İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bu arada yasal olarak 2 yıl nöbet geçirmeyen bir epilepsi hastasının ehliyetini alabileceğine dair prof. hocanın birinden söz duydum. Doğruluğu var mı? Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

  • Vajinamın Olmadığı İçin Ameliyatla Yapay Bir şeyler Yapılacak, Bu Konuda Bilgi Verebilir misiniz?

    26 yaşında bir bayanım. Ergenlik döneminde, neden adet olmadığımı öğrenmeye gittiğimde vajinamın olmadığını öğrendim. Yumurtalıklarım var ve çalışıyor, yapay vajinadan falan bahsediliyor. Bunun ameliyatı nasıl olur, iz bırakır mı, ne zaman yapılmalı ve cinsel hayatımı nasıl etkileyecek, tedavisi nerede yapılır, bunu yapan en iyi doktor kimdir? Lütfen beni bu konuda bilgilendirin. Hayatıma artık bir yuvayla düzen vermek istiyorum.

  • Vücudumdaki Ağrı, Halsizlik ve Uykunun Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba ben 19 yaşındayım. Birkaç ay önce bir bayılma olayı yaşadım. Kan şekerim ve hemogram yükselmiş. Bir de tansiyonum düşmüş. Nörolojiye çıkmam gerektiğini söylediler. Ancak nörolojiye çıkınca şüpheli bir rahatsızlık olabilir deyip araştırma hastanesi olan tıp fakültesine sevk ettiler. Oraya da gidemedim. O günden sonra baş dönmesi ve baş ağrıları, mide bulantıları, göz kararmaları artmaya başladı. Neredeyse iki günde bir oluyor. Vücudumda acayip bir ağrı dolaşıyor, uyuyamıyorum da, çok halsiz ve yorgun hissediyorum kendimi. Ne olabileceği konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Bebeğime Tv İzleterek Yemek Yedirmem Sakıncalı mı?

    Merhaba 10 aylık bebeğim var, yemek yerken bebe tv açıyorum ve daha kolay yemek yiyor ekrana olanca dikkatini vererek ağzını açıyor bu da yemesini kolaylaştırıyor. Yaklaşık 1 haftadır bunu deniyorum. Doğruluğu konusunda endişeliyim. Konuyla ilgili yardımınızı rica ederim. Saygılarımla Canan Gürkan

  • Sürekli Akıntım Olması Normal mi?

    Merhaba, ben 19 yaşındayım ve sürekli olan akıntılarım var. Genellikle beyaz renkte fakat çok nadir kahverenginde. Bu akıntılar adet öncesi ya da sonrası olmuyor, hemen hemen her gün aynı miktarda oluyor. Akıntıların bu kadar artmasıyla beraber bazı zamanlar kasıklarımda ağrılar oluyordu. Bu konuda doktora gittim bir kaç kez, her iki overde periferik yaklaşımlı kist var denildi ve ayrıca her iki sahada, bol miktarda epitel ve 4-5 lokosit görüldü denildi. İlaç verildi, kullandım fakat yalnızca ağrılarım geçti akıntılarımda hiçbir azalma olmadı. Bu kadar akıntı olması normal mi?

  • Genzimden Akan Sıvıdan ve Kokusundan Şikâyetçiyim, Bundan Nasıl Kurtulabilirim?

    Ben yaklaşık 2 yıldır boğazımda balgamla uyanıyorum. Temizleme ihtiyacı duyuyorum doğal olarak ama bunu yaparken boğazımı çok zorlamam gerekiyor bu yüzden boğazımda bir süre ağrı hissediyorum. Yaklaşık 3 aydan beride yattığımda özellikle yan yattığımda genzimden akan bir sıvı hissediyorum. Bu başladığından beride sürekli boğazım tıkalı sürekli temizlemem gerekiyor ama bunu sürekli yapamıyorum. Öksürdüğümde de çıkmıyor, çıksa bile tam olarak temizlenmiyor. Şimdi ise 2-3 hafta oldu genizden sıvı geldiğinde (şimdi azaldı, ilk başladığında çok sık oluyordu) çok pis bir koku duyuyorum. Bunu sadece ben duyuyorum başka kimse hissetmiyor ama beni çok rahatsız ediyor. Her şeyi geçtim kokuya dayanamıyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Çok mutsuzum.

  • Annem 50 Yaşında ve Unutkanlık Başladı. Ne Yapmamız Gerekir?

    İyi çalışmalar, annem 50 yaşında ve unutkanlık başladı. Ben Alzheimer olmasından korkuyorum. Benim adımı unuttuğu dahi oldu. Annemi bu durumdan dolayı doktora götürmek istemiyorum, olumsuz sonuçlar doğurmasından korkuyorum. Şartlar gereği bunu ona anlatamam. Nasıl bir yol izlemeliyim? Belki bana önerebileceğiniz, evde uygulanacak bir yol vardır. Teşekkürler.

  • Fıtığın Beyinciğe Değmesi Riskli midir?

    Merhaba, çektirdiğim MR sonucuna göre doktorum; fıtığın beyinciğe değdiğini ve çok riskli olduğunu söyledi. MR sonucumu size yazıyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.

    (Servikal Lordozda Düzleşme, Vertebralarda Belirgin Dejeneratif Değişiklikler İzlenmektedir. C2-C3 Seviyesinde Diskte İntensite Kaybı Ve Dural Saka Belirgin Bası Olurturan Sol Medio Lateral Disk Protrüzyonu İzlenmektedir. C3-C4 ve C4-C5 Seviyelerinde Disklerde İntensite Kaybı ve Dural Saka Bası Oluşturan Santral Minibal Disk Protğzyonları İzlenmektedir. C5-C6 ve C6-C7 Seviyelerinde Disklerde İntersite Kaybı Disk Aralarında Daralma, Diske Komşu Vertebralarda Dejeneratif Değişiklikler, Bilateral Foraminalarda Ve Spinal Kanal Aralığında Daralmaya Neden Olan Diffüz Annüler Bulgingler İzlenmektedir.)

  • Maç Esnasında Dizimden Yaralandım Çekilen MR Sonucuna Göre Futbola Devam Edebilir miyim?

    İyi günler. Ben profesyonel olarak futbol oynamaktayım 24 Aralık 2009 tarihinde oynadığımız bir hazırlık maçı sırasında ayağım çime takıldı ve sol dizim döndü bunun sonucunda dizimin kitlendiğini hissettim diz kapağıma baktığımda yerinden çıkmış olduğunu ve dışarı doğru bir kemiğin çıkıklığını fark ettim. Acilen ambulansla hastaneye götürüldüğümde patella çıkığı teşhisi konuldu ve diz kapağım ortopedist tarafından yerine oturtuldu, bacağım atel alçıya alındı. Bu şekilde 5 gün kaldıktan sonra kontrole tekrar gittiğimde diz kapağımı yerine oturtan ortopedist doktorum MR’a gerek duymadığını bağlarımda yırtılma olduğunu ve daha rahat olması açısından bacağımdaki atel alçının çıkartılıp yerine medikal ayarlanabilir açıları olan bir aletin takılmasını ve 18 Ocak 2010 tarihine kadar bu şekilde kalmasını daha sonraki kontrollerinde ise belirli açılar verilerek bacağımın yavaş yavaş harekete geçirileceğini ve ameliyata gerek olmadığını belirtti. Ben ise MR istenmemesinden dolayı kafam rahat olmadığı için başka özel bir hastanede MR çektirdim. Çıkan MR sonucuna göre:

    Ön çapraz bağ sinyal intensitesi t2’de artmıştır. Öncelikle strain ve minimal parsiyel rüptür lehine değerlendirildi. Arka çapraz bağ olağandır. Quadriceps ve patellar tendonların sinyal intensiteleri ve kalınlıkları normaldir. Medial ve lateral kolleteral ligamanlarda sprain izlendi. Medial ve Lateral patellar retina kulumlarda parsiyel rüptür izlendi. Bu düzeylerde sıvı intensitesi gözlenmiştir. Eklem içinde ve suprapatellar bursada sıvı artışı izlendi. Suprapatellar bursada ve patella medialinde plika mevcuttur. Her iki menisküsün konumları, devamlılıkları ve sinyal intensiteleri doğaldır. menisküslerde yırtık görünümü saptanmamıştır. Diz eklemi çevresi yumuşak doku planlarında özellikle lateralde ödem izlendi. Öncelikle kontüzyo lehine değerlendirildi. Patellofemoral eklemde kartilaj ve subkondral kemik normal olarak izlenmiştir. Kesit alanına giren diğer kemik yapılara ait olabilecek patolojik sinyal değişikliği ayırt edilmemiştir. Çevre yumuşak dokular olağan görünümdedir. Radyolojik Kanı: ÖÇB’de strain ve minimal parsiyal rüptür MCL ve LCL’de sprain Medial ve lateral patellar retina kulumda parsiyel rüptür Eklem içinde ve suprapatellar plika Tibia lateral kondil ve fibula başında kontüzyo.

    Çıkan bu sonuçlara göre özel hastanedeki doktorum olay anında gelmiş olsaydın ameliyat olman gerekli derdim ama şu an itibarı ile olayın üzerinden 10 gün geçtiği için ameliyat olmana gerek duymuyorum çünkü bağlar yavaş yavaş yerine yapışacak fizik tedaviyle halledilebilir ama dezavantaj olarak bağlarla kemik arasında bir boşluk kalacak buda ileride aynı olayın tekrarlanmasına gebe olabilir dedi. İlaveten ameliyat olursan da sana kimse neden oldun demez değişik doktorlara danış istersen ona göre karar ver dedi. Peki, size göre tam olarak benim durumum nedir? Yani yan ya da iç bağlarımda mı bir yırtık var? Ve size göre ameliyat mı olmalıyım (futbol hayatımın devam etmesi için)? Bugün itibarı ile olayın üzerinden 12 gün geçti... Saygılarımla...

  • Uyurken Ağzımdan Su Geliyor ve Boğazımda Balgam Oluşuyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Sayın hocam, 24 yaşındayım. Çocukluğumdan beri uyurken ağzımdan su gelmekteydi. Fakat 1,5 yıldır bu su kesildi ama her sabah boğazımda balgam oluşuyor ve bu balgamı atmakta çok zorlanıyorum. Şu ana kadar hiç sigara kullanmadım. Hastalığıma sebep olan şey nedir ve tedavi yöntemleri nelerdir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Kızımın Boy Değerleri Yaşına Göre Uygun mu?

    İyi günler hocam; kızım 15 yaşında ve boyu; 155 cm, kilo; 50,0 kg. fakat yaşına göre çok kısa. Ne yapabilirim? Daha ne kadar uzayabilir? Boy uzatmak için kendi / evde yapa bileceğimiz birşey var mı acaba? Bir de boy uzatmak için bir kür buldum;

    • Bir çay kaşığı toz halinde olan çemen otu diğer adı boyotu olarak da bilinir.
    • Sızma zeytinyağı,
    • Bir çay kaşığı karabiber.

    Bu işe yarar mı? İşe yarar kürler ya da başka bir şey var mi acaba?

  • Eşimde Meni Dışarı Çıkmıyor. Siz Ne Önerirsiniz?

    Doktor hanım benim eşimde meni dışarı çıkmıyor. Kendisine efedrin içinde olan ilaç verildi. Bu şekilde meni dışarı çıkar mı, aşılama yapılır mı, tüp bebekle mi sadece sonuca ulaşılır? Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.

  • Ben'imin Üstündeki Siğili Plastik Cerrahın Alması Gerekiyormuş, Tehlikesi Var mıdır?

    Başımda tam kulağımın üst tarafında küçük bir ben çıktı. Daha sonra bu ben şişip büyüdü ve üstünde bir siğil çıkardı. Arada bir baş ağrısı ve kaşıntı yaşıyorum. Ufak bir operasyonla çıkarmak istedim ama genel cerrah bunu ben alamam dedi, plastik cerrah önerdi. Acaba bu benin bir tehlikesi var mıdır?

  • Aşırı Heyecan Problemim Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhabalar, benim problemim aşırı heyecan. Panik ataktan şüpheleniyorum ama emin değilim. Aşırı heyecanlandığımda kalp ritminde aşırı artış, ateş, bulantı ve ardından kusma geliyor ve sanki o an bayılacak gibi oluyorum. Bunu yenmeye çalıştım ama üstüne gittikçe artıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden cevabınız için teşekkürler.

  • Kızlık Zarımın Yırtılmadığını Düşünüyorum, Bu İşlemi Nasıl Yaptırabilirim?

    Merhaba 8 aylık evliyim ve ağrılı ilişki yaşıyorum. Kızlık zarımın açılmadığını düşünüyorum, hiç doktora gitmedim. Bölgesel uyuşturma ile açıldığını okudum internetten. Her kadın doğum uzmanı bunu yapar mı ve bu işlem ameliyathanede mi yapılır yoksa özel muayenelerde de yapılır mı? Emekli sandığına bağlıyım ücreti ne olur? Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum.

  • Koltuk Altındaki Beze Kanser Riski Taşır mı?

    Merhaba, eşimin sol koltuk altında, 10 sene öncesinde fındık kadar olan bir beze vardı. Şimdi ise bu, eşimin avucunu doldurur vaziyette. Fakat 1 aydır da hafif başlayan, şimdi ise daha şiddetli olan bir ağrı var ve eli şişti. Eşim şimdi çok korkuyor, kanser olabileceğini düşünüyor. Sağlık güvencemiz yok. Acaba bu koldaki şiddetli ağrı ve elin şişmesi, o koltuk altındaki bezeye mi bağlıdır? Yoksa kanser riski mi vardır?

  • 2 Bebeğimi de Karnımda Kaybettim. Kan Pıhtılaşması Olan Hamileler Neler Yapmalıdır?

    Merhabalar. Ben ilk bebeğimi 8 aylıkken karnımda kaybettim. 2. bebeğimi de 3 aylıkken karnımda kaybettim. 2. bebeğimi kaybettikten sonra tedaviye girdik. Benden bir takım tahliller istendi. Hepsini yaptırdım. sitogenetikte bir şey çıkmadı. Yalnız kan pıhtılaşması çıktı. Şimdi daha yeni 3. kez hamileyim. Doktora daha gitmedim. Aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Gebeliğinde kan pıhtılaşması olan hastalarınızda ne gibi tedavi öneriyorsunuz. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Kolay gelsin. Teşekkürler.

  • İnsülin Hastasıyım ve Ereksiyon Sorunu Yaşıyorum, Kime Başvurmalıyım?

    Merhaba; İnsülin kullanan şeker hastasıyım. 41 yaşında ve bekârım. 4 ay kadar önce başlayan rahatsızlığım şöyle; Penisim ereksiyon haline çok zor geliyor ve yukarıya doğru kıvrılmakta. Üroloji doktoruna gittim. Evicap 400 günde 1 ad. verdi 3 ay sonra ereksıyon halinin fotoğrafını da çekerek getir dedi. Fotoğraflardan sonra peyroni olduğunu ancak hastalığın yeni olduğu için ilaç tedavisi uygulayacaklarını söylediler. Üç ay daha Evicap 400 bu kez günde sabah 2 aksam 2 olmak üzere 4 adet verdiler. Üç aylık süre dolmak üzere ama ne ereksiyon (sertliğinde) ne de ereksiyon halindeki eğik şeklinde düzelme olmadı. Eskiyle karşılaştırdığımda sanki biraz daha ufalmış ve incelmiş gibi. İzmir’de yaşıyorum. Rahatsızlığım ile ilgili özellikle bu konuda ihtisas yapmış olan bir hastane ya da doktor adı vermeniz mümkün müdür? Yardımlarınız için teşekkürler.

  • Kansere Mikrometastaz Sentinel Lenf Düğümü Tanısı Konuldu. Bunun Hakkında Bilgi Alabilir miyim?

    Merhaba yaklaşık 1,5 ay önce kanser olduğumu öğrendim. Koltuk altımdaki kitleden anlaşıldı. Ameliyat oldum, meme koruyucu ameliyat dediklerinden. İkinci gelen patoloji sonucuma göre kemoterapi ve radyoterapi görmem gerekiyormuş. Tanı şu; mikrometastaz sentinel lenf düğümü. Bu vücudumu sarabilecek bir kanser türümü? Bunu öğrenmek istiyorum ve bunu yenme şansım kaç? Teşekkürler.

  • Yorgunluk, Kulak Çınlaması, Göz Kararması Gibi Şikayetlerim Var. Nereye Başvurmalıyım?

    Merhaba, ben 27 yaşında bir bayanım. Sorunum, özellikle sabahları işe gitmek için kalkıp yürümeye başladığımda ilk olarak yorgunluk ve tıkanma hissi, kafamda karıncalanma, akabinde gözlerimde bulanıklık ve aniden sadece gövdemin su gibi olması, kulaklarımda yoğun bir çınlama ve gözlerde kararma şikayetim oluyor. En fazla 50 metre yürüyebiliyorum ve bunu hissettiğim an bir yere oturuyorum. 5-10 dk sonra kendime geliyorum ve üşümeye başlıyorum. Sonra kalkıp tekrar yürümeye çalıştığımda bu olay tekrarlıyor. Rahatsızlığım neredeyse 4 senedir var. Çeşitli aralıklarla meydana geliyor. Bu durum nedir ve nereye başvurmam gerekli?

  • Genital Bölgemde Ufak Siyah Bir Şişlik Var, Ne Yapabilirim?

    Merhabalar, aylardır genital bölgemin sağ üst kenarı bacakların belle birleştiği kısma doğru olan yerde, ufak bir siyahımsı kıl batması gibi bir şey görmüştüm ve dokunduğumda içinde ufak bir sertlik hissi vardı. Aylardır hala o şekilde duruyor bir ara dokunduğumda şişlik elime geliyordu fakat şimdi yok. Ama o siyahlık duruyor, o kısmı elimle soymak istediğimde üstü açıldı, korkup geri kapattım. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olur musunuz lütfen? Ayrıca aşırı akıntım var kokulu olduğu zamanlarda oluyor. Nedense bir kadın doğuma gitmeye utanıyorum.

  • Çok Çekingenim, Kimseyle Konuşamıyorum. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, her ortamda konuşmaktan çekiniyorum, insanlar konuşurken ben konuşacak kelime bulamıyorum. Bir soru sorulursa cevap veriyorum. Devamlı kasıntı halinde yaşıyorum. Son zamanlarda hayattaki hiç bir olgudan tat alamıyorum. Bu sorunlarım konusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Utangaç hallerim yüzünden hiç bir zaman bende olan performansı gösteremiyorum. Ne önerirsiniz?

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • 2 Kez İntihara Teşebbüs Ettim ve Sürekli Yalan Söylüyorum. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, ben 28 yaşında, evli ve 1 çocuk annesi bayanım. Birikmiş sıkıntı ve bunalımlar beni intihara teşebbüse sevk etti. Bunu iki kez yaptım. Birinde ilaç içtim, diğerinde kendimi bıçaklamak istedim. En büyük sorunum, sürekli yalan söylüyorum. Bazen yalanlarıma kendim de inanıyorum. Bana neler oluyor? Lütfen yardımcı olun.

  • Dikkat Eksikliği Sorunumu Nasıl Çözebilirim?

    37 yaşında bankacı bir beyim. Banka sınavlarına giriyorum. Ama nedense sınavlarda çok basit hatalar yapıyorum. Soruyu okuduğumda bir an için fark ediyorum ki yanlış okumuşum. Bende dikkat eksikliği var bunu fark ettim. Bunun giderilmesi için ne yapabilirim?

  • 50m Yürüdükten Sonra Zorlanıyorum, Bunun İçin Hangi Bölüme Başvurmalıyım?

    Merhaba ben 27 yaşındayım bayanım sorunum özellikle sabahları işe gitmek için kalkıp yürümeye başladığımda ilk olarak yorgunluk ve tıkanma hissi, kafamda karıncalanma akabinde gözlerimde bulanıklık ve aniden sadece gövdemin su gibi olması, kulaklarımda yoğun bir çınlama ve gözlerde kararma şikayetim oluyor. En fazla 50 metre yürüyebiliyorum ve bunu hissettiğim an bir yere oturuyorum 5-10 dk sonra kendime geliyorum ve üşümeye başlıyorum sonra kalkıp tekrar yürümeye çalıştığımda bu olay tekrarlıyor. Rahatsızlığım neredeyse 4 senedir var. Çeşitli aralıklarla meydana geliyor. Bu durum nedir ve nereye başvurmam gerekli?

  • 2 Aydır Adet Olamadım. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 24 yaşındayım. Adet düzensizliğim vardı ama düzelmişti. Şimdi ise 2 aydır hastalanamadım. Bundan 2,5 ay önce ilişkiye girdik ama içime boşalmadı. Ben bunu çok kafama taktım. Hamile kalmış olabilir miyim? Bu yüzden mi adet olamıyorum? Ayrıca ilk ilişkiye girdiğimde de kan gelmedi. Bunun sebebi ne olabilir?

  • 5 Günlük Koyu Renkli Bir Akıtım Oldu, Bu Adet Kanamasıyla İlgili Olabilir mi?

    Merhabalar. Devamlı olan bir akıntı problemim var ama bu doğal akıntı gibi görünüyor ama yinede şüphe ediyorum. Kokusuz, saydam gibi beyaza yakın renkte. Çok aşırı değil ama günlük ped kullanmamı gerektiriyor. bu akıntı normal midir? Birde bundan 2 ay önce adet dönemime yaklaşık 2 hafta varken kanamaya benzeyen çok koyu renkte akıntı geldi. Adet kanaması gibi ama rengi aşırı koyu kokusuz gibiydi. Yaklaşık bir adet dönemi kadar (5 gün civarı) sürdü ve kesildi. Aynı olay 2 ay sonrası tekrarladı ve aynı şekilde geçti. Şuan öyle bir problemim yok bu olayın hemen peşine adet de olmadım. acaba bu koyu renkli akıntı adet kanaması mıydı yoksa başka bir şey midir?

  • Tatlı ve Ekşi Yediğim Zaman Midem Bulanıyor, Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, 40 yaşlarında evli ve 2 çocuk babasıyım. Doğduğumdan beri tatlıya karşı hiç ilgi duymadım. Ağzıma az miktarda bile olsa tatlı veya ekşi aldığım zaman midem bulanıyor, kusmaya başlıyorum. Bu sebepten meyvelerden ve tatlı olan sebzelerden, şekerli olan her şeyden çok istediğim halde hiç yemedim. Ayrıca aynı şikayetler, 38 yaşında olan kardeşimde ve halamın 2 torununda da mevcut. Bu sorun yüzünden meyve ve sebze yemediğimiz için, ileride eksik beslenmeden dolayı herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız? Bilgi ve yardımlarınız için teşekkürler.

  • Oğlum 2,5 Yaşında. Bize Cinsiyetle İlgili Birşey Sorduğunda Nasıl Cevap Vermeliyiz.

    Merhaba, oğlum 2,5 yaşında. Bakıcısına, kendisinde pipi olduğunu söylüyor ve onda olup olmadığını soruyor. Psikolojik sorunlar olabileceğinden nasıl cevap vermeliyiz, bilemiyorum. Bunu ona nasıl anlatabiliriz?

  • Oğlum 3,5 Yaşında ve Sözümüzü Dinlemiyor. Ona Nasıl Davranmalıyız?

    Selam, oğlum 3,5 yaşında, hiçbir şekilde sözümüzü dinlemiyor. Televizyonu çok seviyor ve sürekli çizgi film kanalını izliyor. Bunun, oğlumun üzerinde olumsuz bir etkisi olur mu? Ayrıca, dışarı çıkardığımda, beni huzursuz ediyor. Her şeyi kendi isteğine göre yapıyor. Bunu için nasıl davranmalıyız ve ne yapmamız gerekir?

  • 2 Aydır Bileğimde Ağrı Var, Geçmesi İçin Ne Yapabilirim?

    Merhabalar. Benim sol bileğimde 2 aydır ağrı var. Ve zor hareket ettiriyorum. Bazen kitleniyor bir şey yapamıyorum. Yukarı aşağı oynatamıyorum bileğimi. Rheumon jel sürüp sarıyorum 1 aydır ama geçmiyor. Hep ağrı kesici kullanmakta istemiyorum. 1,5 yaşında kızım var. Doktor onu kucağına alırsan geçmez dedi. Mecbur arada alıyorum. Geçmesi için ne yapabilirim? Sizden bunu öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Mamografi Sonuçlarına Göre Hastalık Hakkında Bilgi Verir misiniz?

    İyi günler, 54 yaşında olan hastamızın çekilen mamografi incelemesinde: Sağ meme cil-cil altı ve meme başı tabidir. Parankimde yağ involüsyonu mevcuttur. Orta dış bölümde hiler çentiklenmesi izlenen intramammarian ganglion lehinde değerlendirilen nodülen dansite izlenmiştir. Sol meme cildi özellikle periareolar mesafede belirgin kalın görünümündedir. Rentroareola düzeyde yaklaşık 1,5*2 cm ebatlarında düzensiz-spiküle konturlu kitlesel lezyon alanı izlenmiştir. Lezyon meme başında retraksiyona neden olmaktadır. Lezyon komşuluğundan başlayarak üst dış kadrana doğru uzanan yer yer nodüler formda asimetrik dansite artımları izlenmiştir. Sol aksiler fossa düzeyinde yaklaşık 1,5 cm çapında spiküle konturlu patolojik nodüler dansite (metastatik lenf nodu) izlenmiştir. Hastamızın yaygın kemik metastazı mevcuttur. Hastalığın durumu ile ilgili bilgilendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  • İlaç Kullanmama Rağmen Uyuyamıyorum. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, yaklaşık 3 aydır uykusuzluk çekiyorum. Uykusuzluk durumum eşimin ailesi ile yaşadığım sorunlarla başladı ve işe girmemle hat safhaya çıktı. Günlük uyuma sürem 0-5 saat arasında değişiyor. Dün hiç uyumadım mesela. Çalışmak istemememe rağmen çalışıyorum ve kendime pek vakit ayıramıyorum. Bu da bende stres yaratıyor. İlaç olarak Seroquel kullanıyorum ancak 45 gündür kullanmama rağmen, dozajı arttırsam bile artık etki etmiyor. Sersemletiyor ama uyutmuyor. Gittiğim doktor stres kaynağım olan işi bırakmamı tavsiye etti. Bırakırsam sizce uyur muyum?

  • Annemin MR Sonucunu Açıklayabilir misiniz?

    İyi günler 49 yaşında olan annemin çekilen beyin MR’da; Sonuç: Vertebrobaziler sistem arterlerinde törtiöz seyir yazmaktadır. Ne olduğunu ve ne yapılması gerektiğini yanıtlayabilirsiniz sevinirim. Teşekkürler iyi çalışmalar.

  • 8 Aylık Kızım Çok Yavaş Kilo Alıyor, Kilo Alabilmesi İçin Neler Yapmalıyım?

    8 aylık olan kızımın şu an ki kilosu 7.700 gr. Son aylarda 200-250 gr. alıyor. Yapılan tahlillerde bir problem görünmüyor ancak iştahsızlığı ve az kilo alması beni endişelendiriyor. Çok hareketli bir yapıya sahip, bunun kilo alamamasına etkisi var mıdır? Devam formülü verirken normal kullanımdan 1 ölçek fazla versem zararı olur mu? Kilo alabilmesi için neler yapmalıyım?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi
İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra ameliyat edildi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kamu personeli alımında hakkaniyet ve liyakat önemlidir
Başakşehir'de İETT Otobüsü Devrildi: 5 Yaralı
Hakkari'de vurulan bozayı tedavi altında

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]